Кадър БНТЕксперт каза какво ще се случи с пандемията в България през

...
Кадър БНТЕксперт каза какво ще се случи с пандемията в България през
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Добрата новина е от Кърджали

Кадър Българска национална телевизия

Експерт сподели какво ще се случи с пандемията в България през тази седмица.

Математикът проф. Николай Витанов направи разбор на ситуацията с ковид у нас към 27 септември. По думите му София и Пловдив още не са с дифузно разпространяване на болестта и това крепи ситуацията, написа Блиц.

Ето какво написа той в персоналния си фейсбук профил:

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 27 септември 2021 година
Най-напред, наложителната стратегия (скъсявам текста тук, ползата ми към злобарите мощно отслабва).

Пазете се от мои подправени профили и подправени изявления от мое име, направени за да се ръсят нелепости и да бъдете заблуждавани. Витанов нищо не е споделил и ще споделя единствено базовото репродуктивно число. Другото са нагли хейтърски неистини за и на тези хорица някой да им обърне внимание.

Ако си злобар, нямаш работа тук. Ако не си злобар, само че не желаеш да четеш за пандемията, нямаш работа тук. Ако не си от горните категории, само че имаш вътрешни страхове от неприятни информации за пандемията, не чети по-долу, може да има такива.

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша.

Днес базовото репродуктивно число е 1.022. Не можа да падне под 1 в края на седмицата. Обхватът на болестта се уголемява, само че постепенно. Очакванията са през седмицата това да продължи. София и Пловдив още не са с дифузно разпространяване на болестта. Това крепи ситуацията.

За смъртността - нищо не споделям. Нали по този начин - да не вземе някой да ме упрекна, че съм споделил нещо.

Сега картите. Най-напред картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването. Ситуацията не се е трансформирала от края на предходната седмица, не се чака доста да се промени в идващите 3 дни. Има наложени ограничения и те, колкото и да не се съблюдават, имат резултат, тъй като пък има много хора, които ги съблюдават. На нашата карта на риска София-град червенее на фона на околното виолетово. Но София-град и Пловдив не са във виолетовата зона. С което обстановката се удържа към този момент. Но се следи постепенно поддаване.

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си към този момент не е цялата алена. Кърджали се чака да се изоглави и за някое време да е в по-благоприятна обстановка. Нека да има и една добра вест.

Днес е 27-ми септември. Кастинга за мой заместител свърши - не се появи подобен. От 1-ви октомври теоремата на Витанов за некадърността на злобарите влиза в действие. А самият Витанов следвайки тактиката си за постепенно овакантяване на полето на анализите и прогнозите (що се отнася до обществените информационни канали) ще разгласи публично какво ще е понижението на анализите и прогнозите, идващи по тези канали.

Неофициално, обстановката е ясна - единствено базовото репродуктивно число плюс карти. Повече - да споделят ореваващите Вселената злобари. Нека и тях ги псуват, заплашват и да им протягат ръка.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вируса да ви заобикаля.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР